Wat zit er in het lichaam vast?


Emotionele ervaringen en mentale indrukken vormen op den duur blokkades in onze bodymind. Aanraking, ademhaling, beweging, contact en aandacht geven ons lichaam ruimte tot verwerking hiervan en tot beleving van vreugde, extase, rust, stilte, liefde en verbinding.

Freedom en Flow in je leven en in je werk?
Door conditionering en programmering hebben we vaste bodymind-patronen. Deze ‘vastzittende’ patronen (holding patterns) zijn
 te onderscheiden als het mentaal filter/koker, emotionele schild/scherm en fysieke pantser/harnas. We verliezen aan wijsheid (intelligentie), gevoel (liefde) en vitaliteit (kracht). Dit beperkt onze houding, onze beweging, onze ademhaling, onze denk- en werkwijzen, onze levendigheid, onze gevoeligheid, etc. Hoe meer jij jouw lichaam 'bewoont' en kan ontspannen, des te beter functioneren je ademhalings-, lymfe-, spier-, hormoon-, immuun-, en spijsverteringsstelsel etcetera. Wil jij meer freedom en flow in je leven en werk? Ja? Jou hierbij ondersteunen is precies wat BrightInnerBody doet. Zie ‘sessies’ voor informatie over individuele sessies en begeleiding.

Persoonlijkheids- en lichaamspantser.
Vanaf onze eerste levensjaren bouwt onze persoonlijkheid verdedigingsmechanismen en overlevingsstrategieën op. Het is een verzameling conditioneringen, programma’s, routines en automatismen. Later in ons leven, identificeren we onszelf hiermee. We zijn in-control, maar dit kost zeer veel energie met burn-out, depressie, moedeloosheid tot gevolg. Of, ons zenuwstelsel is voortdurend overprikkeld en signaleert stress, irritatie, frustratie en onrust. 

In het lichaam zitten 'blokkades' die onze levensenergie inperken. Die ontstaan doordat we lading opslaan in ons bodymind-systeem, zoals pijn, verdriet, angst, woede, schuldgevoel of andere ongewenste en onverwerkte ervaringen. De blokkades vormen tezamen het lichaamspantser dat op specifieke plekken extra sterk kan zijn, bijvoorbeeld in het hartgebied, de buik of het bekken. Het uit zich in spanning van spieren en verkleving van bindweefsel (fascia).

BOEK JE SESSIE

Lichaamsgerichte therapie, coaching en training

Of lees meer over de sessies →

De intelligentie van het lichaam.
In ons zit een natuurlijke neiging tot ontwikkeling en we hebben een aangeboren zelfhelend vermogen in ons. Om daar gebruik van te maken, moeten we wel oude body-mindpatronen verwerken, loslaten en vrij maken. Tegelijk kunnen we nieuwe body-mind patronen aanleren, er open voor staan en ons erop afstemmen.

Infographic

Het gelaagde lichaam.
Tijdens de lichaamsgerichte therapie, coaching en training werken we door de verschillende lagen van het lichaam heen. Dat zijn bijvoorbeeld de mentale, fysieke, emotionele, sociale en energetische lagen. En ook de ontwikkelingslagen (of -stadia) van zaad- en eicel, foetus, geboorte, baby, kleuter, peuter en jong kind. In die lagen is informatie opgeslagen van de positieve en negatieve ervaringen die we hebben meegemaakt. Die informatie en ervaringen gaan over je veilig voelen, je eigen behoeften vervullen, kwetsbaar mogen zijn, je eigen keuzes maken en liefdevol én sensueel zijn. Dat kunnen we aandacht geven, aanraken, in beweging en in balans brengen, ontdooien, versterken, bevrijden, helen, we kunnen ernaar toe ademen en de potentie erin ontdekken.

Vragen, adviezen en informatie?

Over ons

BrightInnerBody biedt lichaamsgerichte therapie en coaching aan mensen die via lichaamservaring en lichaamsbeleving beter in contact willen komen met en willen verwerken wat er vast zit en in de weg zit in leven, werk en relaties.

KvK 70602115 | Utrecht e.o.