Lichaamsgerichte en Ervaringsgerichte sessies en trajecten.


Iedereen wil geluk, gezondheid en groei. Om dit te bereiken ondersteunt BrightInnerBody mensen hierbij. Niet door diagnoses, analyses of praattherapie, maar door via lichaam, adem, klank, beweging en aandacht, contact te maken met je innerlijke ervaring en gevoelde beleving, en je te brengen bij je kern en potentieel.

Wat: Pijnpunten, spierspanning en fasciaverharding in je lichaam losmaken.
Hoe: Door via gerichte aanraking druk uit te oefenen op het ‘lichaamspantser’.

Waarom: Blokkades verminderen en levensenergie laten stromen. Meer vitaliteit ervaren.

Prijs traject: eerste sessie van 2 uur en twee vervolgsessies van 1,5 uur voor EUR 330.
Prijs losse sessies: eerste sessie van 2 uur EUR 150 en vervolgsessies van 1,5 uur EUR 110.

Lees hieronder meer of boek je sessie

Body de-armouring bestaat uit het drukken op pijn- en spanningspunten over het hele lichaam, zodat de levensenergie vrijer in je kan stromen. Ook kan het bestaan uit fascia-strokes (strijkingen). De body de-armouring gebeurt op een gerichte, stevige en ook liefdevolle, aandachtige manier. Voorts kunnen ademhaling en aandacht helpen om blokkades vrij te maken. Het drukken en strijken wissel ik tijdens sessies af met zachtere aanrakingen, massage, strekkingen en buik/orgaan-fascia release. Bovendien werk ik tijdens de body de-armouring sessies energetisch, waarmee heling in je energielichaam op gang komt. Body de-armouring is gericht op het komen in een staat van expansie, ontspanning, vitaliteit en verbinding.

Wat: Stress, angst en trauma in je lichaam verzachten. Een verwerkingsproces aangaan.
Hoe: Via ademhaling en beweging jezelf opladen en, met aandacht, ontladen.

Waarom: Ruimte, rust en nieuwe energie in jezelf ervaren. Je vrijer voelen.

Prijs traject: Eerste sessie van 2 uur en twee vervolgsessies van 1,5 uur voor EUR 330.
Prijs losse sessies: Eerste sessie van 2 uur EUR 150 en vervolgsessies van 1,5 uur EUR 110.
Lees hieronder meer of boek je sessie

Body trauma-release brengt via ademhaling en bewegingsoefeningen een natuurlijk verwerkingsproces op gang. Dat proces is verstoord geraakt. Als chronische spanning en angst en als contractie en controle langzaam loslaten, kom je (weer) bij je innerlijke gevoelens en emoties, levensgenot en levenslust. Body trauma-release is een dynamisch onderzoek en oefening van het vrijuit expressie geven aan jezelf en tegelijkertijd ook volledig ervaren in jezelf. Behalve het dynamische is er ook ruimte voor de harmoniserende en helende uitwerking van de ademhaling en het energiewerk en er is tijd voor integratie. De gezonde werking van het lichaam, het vermogen tot zelfregulatie en tot verbinding met anderen zetten we weer aan.

Wat: Met aandacht contact maken met je lichaam en wat er in je leeft. Uit je hoofd, in je lijf.
Hoe: Door het onderzoeken en verwerken van de eigen sensaties, emoties en betekenissen.

Waarom: Je lichaamsbewustzijn en lichaamsbeleving versterken. Meer gemak in je leven ervaren.

Prijs traject: eerste sessie van 1,5 uur en vijf vervolgsessies van 75 minuten voor EUR 520.
Prijs losse sessies: eerste sessie van 1,5 uur EUR 110 en vervolgsessies van 75 minuten EUR 90.

Lees hieronder meer of boek je sessie

Body re-connection brengt je meer in je lichaam en bij het voelen van wat jij nodig hebt. Je leert (opnieuw) luisteren én handelen naar je lichaamssignalen en je emoties en gevoelens. Dat doen we samen door aandacht, adem, aanraking, aarding en centrering. Dit gaat op een manier die afgestemd is op jouw lichaam en die jou ondersteunt in je verdere ontwikkeling. Tijdens de lichaamsgerichte en ervaringsgerichte sessies begeleid ik je in het (her)vinden van je eigen balans en je eigen ritme. De begeleiding kan zonder aanraking én kan ook met aanraking (op huid en/of kleding), als dat jou ondersteunt en vooruit brengt. Voor thuis kan ik je praktijkoefeningen meegeven die je kunt doen. Je gaat je meer ontspannen, krijgt meer zelfvertrouwen en meer zelfinzicht.

Wat: Je eigen behoeften verkennen en leren vervullen. Grenzen leren aan te geven.
Hoe: Het innerlijk conflict opzoeken tussen wat ‘moet’ en wat je wilt.

Waarom: Meer leven zoals jij wilt in plaats van teveel aanpassing aan de omgeving.

Prijs traject: eerste sessie van 1,5 uur en vijf vervolgsessies van 75 minuten voor EUR 520.
Prijs losse sessies: eerste sessie van 1,5 uur EUR 110 en vervolgsessies van 75 minuten EUR 90.

Lees hieronder meer of boek je sessie

Body re-sourcing betekent aandacht schenken aan jezelf, jouw behoeften en de vervulling daarvan. Body re-sourcing gaat heel erg over afstemming op jezelf en wat jij belangrijk vindt. Dat kan lastig zijn als je gewend bent geraakt je vooral op anderen af te stemmen en aan hen aan te passen. Net als bij de andere lichaamsgerichte en ervaringsgerichte sessies doen we dit samen. We werken vooral met aandacht en adem en ook wel met aanraking en beweging, wat bij jou past. We onderzoeken hoe het is voor je om gevoelens en behoeften te uiten en je grenzen aan te geven. Wat wil je écht in je leven, werk en relaties? Als je daar dichtbij komt, welke schuld, schaamte, angst en andere emoties en gedachten kom je dan tegen? Hoe hiermee om te gaan? Het streven is om (steeds meer) positieve ervaringen te hebben met overvloed, succes, levendigheid, voldoening en verrijking.

Vragen, adviezen en informatie?

Over ons

BrightInnerBody biedt trajecten en sessies aan met Body de-armouring, Body trauma-release, Body re-connection en Body re-sourcing.

KvK 70602115 | Utrecht e.o.