Individuele sessies en Persoonlijke begeleiding.


Iedereen wil geluk, gezondheid en groei. Om dit te bereiken ondersteunt BrightInnerBody mensen hierbij. Niet door diagnoses, analyses of praattherapie, maar door je innerlijke conditie (mentaal, fysiek, emotioneel), via lichaam, adem, beweging en aandacht, te versterken en je te brengen bij je kern en potentieel.

Wat: Verkennen van vaste bodymind-patronen en gewenste ontwikkelingsrichting.
Waarom: Je belemmeringen, behoeften en mogelijkheden ontdekken.

Hoeveel: Een sessie (50 minuten) ter oriëntatie voor de start van een traject.
Prijs: Een sessie EUR 40.

Lees hieronder meer of boek je sessie

Bodymind exploration is een sessie ter oriëntatie als je nog niet duidelijk hebt, welk ondersteuningstraject je wilt volgen. Samen verkennen we wat je eigenlijk, ten diepste, wilt en wenst in je leven en je werk. En daarbij gaan we na wat jou blokkeert en belemmert. Wat zijn jouw bodymind-patronen (angst, terugtrekken, boosheid, in conflict zijn, verdriet, depressie, stress, druk zijn)? Inzicht hierin, zonder oordeel, is heel waardevol. We onderzoeken wat lichaamswerk, ademwerk, beweging en/of aandachtige aanwezigheid voor jezelf en je lichaam kan betekenen. Om te merken wat bij jou past en wat er werkt voor jou.

Na de Bodymind exploration-sessie kun je vrijblijvend kiezen voor een traject van een aantal sessies. In Body De-armouring sessies zit het meeste lichaamswerk, specifiek het drukken op ‘pijnpunten’. Bodymind Awakening sessies bevatten ook beweging en ademwerk. Body Re-connection sessies starten vanuit ‘zelf’werk (aandacht, aanwezigheid) en daarin voegen we, als je dat wilt en in jouw tempo, beweging, aanraking, ademhaling toe. Allemaal zijn ze gericht op meer geluk, gezondheid en groei

Wat: Via druk op ‘pijnpunten’ je lichaam ontpantseren.
Waarom: Je levensenergie, levenskracht en levenslust opnieuw ervaren.

Hoeveel: Een traject van 3 sessies of meer met lichaamswerk.
Prijs: Eerste sessie van 2 uur EUR 130 en vervolgsessies van 1,5 uur EUR 100.

Lees hieronder meer of boek je sessie

Body de-armouring bestaat uit het drukken op ‘pijnpunten’ over het hele lichaam, zodat de levensenergie vrijer in je kan stromen. Dit gebeurt op een gerichte, stevige en ook liefdevolle, aandachtige manier. Het drukken wissel ik tijdens sessies af met zachtere aanrakingen, massage, strekkingen en strijkingen. Hara awareness massage en buik/orgaan-fascia release zijn ook onderdeel van de body de-armouring. Bovendien werk ik tijdens de body de-armouring sessies energetisch en breng daarmee heling in je energielichaam op gang.

Body de-armouring werd al in oude tradities van natuurvolkeren als healing-methode gebruikt. Ook is er overeenkomst met Oosterse geneeswijzen die psychosomatische klachten zien als blokkade van de levensenergie (chi, ki) in specifieke punten. In tantra wordt body de-armouring gebruikt om seksuele energie vrijer te kunnen laten stromen. Body de-armouring is gericht op het komen in een staat van expansie, ontspanning, vitaliteit, verbinding en creativiteit.

Wat: Via lichaam, adem en beweging nieuwe bodymind-ervaringen ontdekken.
Waarom: Het toe- en loslaten van oude spanning, trauma en blokkades.

Hoeveel: Een traject van 3 sessies of meer met lichaamswerk en ademwerk.
Prijs: Eerste sessie van 2 uur EUR 130 en vervolgsessies van 1,5 uur EUR 100.

Lees hieronder meer of boek je sessie

Bodymind awakening gaat ervan uit dat bewustwording van je mentale, emotionele en fysieke toestand  en hoe je omgaat met anderen en de wereld om je heen een belangrijke eerste stap is in je groei, geluk, gezondheid en succes. De eerste tijd van ons leven (als foetus, baby, kleuter, peuter, jong kind en puber) zijn bepalend voor later.  De blokkades, spanning en patronen uit die tijd zetten we onbewust voort in ons volwassen leven. Daar gaan we in het hier-en-nu mee aan de slag via lichaamswerk, ademwerk én ‘zelf’werk.

De ademhaling die we bij Bodymind awakening gebruiken, is  een dynamische, bewuste ademhaling om je lichaam op te laden, waarna vervolgens vastzittende spanning en oude trauma’s losgelaten kunnen worden. Bij deze ademhaling verbind je in- en uitademing (geen adempauze). De extra energie en zuurstof die het lichaam binnenkrijgt, zet de natuurlijke release in gang van vastgehouden emoties en aangespannen lichaamsweefsel. Dit is in korte rondes van enkele minuten een aantal keer te herhalen.

Wat: Contact maken met jezelf, je kern en wat er in je leeft.
Waarom: Je lichaamsbewustzijn, lichaamsbeleving en je ‘zelf’bewustzijn versterken.

Hoeveel: Een traject van 6 sessies of meer met innerlijk werk.
Prijs: Eerste sessie van 1,5 uur EUR 100 en vervolgsessies van 75 minuten EUR 90.

Lees hieronder meer of boek je sessie

Body re-connection brengt je meer in je lichaam, je basis en bij het voelen van wie jij bent en wat jouw grenzen en wensen zijn, ook ten opzichte van (anderen in) je omgeving. Dat doen we samen door aandacht, adem, aanraking, (fascia-) strekking, aarding, uitlijning en centrering. Dit gaat op een manier die afgestemd is op jouw lichaam en die jou ondersteunt in je verdere ontwikkeling. Met lichaamsgerichte coaching begeleid ik je in het vinden van je eigen balans en je eigen ritme. De begeleiding is zonder aanraking en kan, als dat jou ondersteunt en vooruit brengt, ook met aanraking (op huid en/of kleding). Je krijgt personal training in body-mindfulness, core awareness en zelf-regulering. Voor thuis zijn er praktijkoefeningen die je kunt doen. Je gaat je meer ontspannen, krijgt meer zelfvertrouwen en meer zelfsturing.

Vragen, adviezen en informatie?

Over ons

BrightInnerBody biedt trajecten en sessies aan met Body de-armouring, Bodymind awakening en Body re-connection. Weten wat bij je past en wat het kan opleveren? Start met Bodymind exploration.

KvK 70602115 | Utrecht e.o.