Hoeveel meer geluk, gezondheid en groei zijn mogelijk?


Met meer bewustzijn en meer energie kunnen we voorbij gaan aan onze bekende body-mindpatronen. Via een innerlijke TOPconditie (mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel) kunnen we steeds meer geluk, gezondheid en groei, oftewel meer welzijn, ervaren. Belangrijk hierbij zijn een open mind, een open will, een open heart en een open being.

Voluit leven, volop genieten, vol gemak presteren.
De vraag is, waarom we geen buitengewoon of bovengemiddeld welzijn zouden kunnen hebben. Willen we dat niet? En; hoe kan het vervolgens nóg beter? Dit vraagt erom voorbij te gaan aan onze standaard body-mindpatronen door meer bewustzijn en meer energie. Meditatie, lichaamswerk, tantra,  yoga, pranayama, dans en beweging zijn voorbeelden van oefenpraktijken voor een bewustere en gezondere levensstijl. Hierdoor leren we ook om te gaan met onze 'schaduw'zijden en leren we 'negatieve' emoties te verwerken. We krijgen meer vitaliteit, effectiviteit, flexibiliteit, intimiteit, sensitiviteit en positiviteit.

Leven vanuit je ware zelf met begrip voor je valse zelf.
Voor meer geluk, gezondheid en groei is het goed onderscheid te maken tussen ons 'valse zelf' en ons 'ware zelf'. Het ‘valse zelf’ (aangepaste zelf, strategisch zelf, limited self) is geconditioneerd en geprogrammeerd. Het is onze ‘ik-kramp’, onze persoonlijkheid die pijn, een slecht gevoel en straf vermijdt en plezier, een goed gevoel en beloning nastreeft. Het ‘valse zelf’ is niet slecht of fout, het leidt evenwel tot reactief en beperkt functioneren. Hiernaast bevindt zich ons ‘ware zelf’ (authentieke zelf, hogere zelf, awakened self). Dit ‘ware zelf’ (onze essentie, kern, ware aard) is gericht op zingeving, groei, liefde, vreugde, gezondheid, integratie en verbinding.

Wealthy, Healthy en Happy people.
Volgens diverse metingen wordt geschat dat circa 63% van de westerse mens in gemiddeld welzijn verkeert, zo’n 15% in een matig welzijn verkeert en ongeveer 10% heeft stoornissen en (chronische) ziekten. De overige 12% beleeft een buitengewoon welzijn of bovengemiddeld welbevinden. De meesten van ons (78% met matig en gemiddeld welzijn) zitten ergens middenin de ‘normaalverdeling’. ‘Normaal’ is dat een steeds groter aantal mensen floreert en excelleert in leven en werk. Corey Keyes schrijft hierover het volgende:
"In terms of psychosocial functioning, completely wealthy, healthy and happy adults report the lowest level of perceived helplessness (eg. high perceived control in life), the highest level of functional goals (eg. knowing what they want from life), the highest level of self-reported resilience (eg. learning from adversities) and the highest level of intimacy (eg. feeling very close with family and friends)."

 

Infographic

Bovengemiddeld welzijn: van contractie naar expansie.
Voor bovengemiddeld welzijn is het nodig dat we het lichaam ontdoen van sociale conditionering en culturele programmering die in onze body-mind is opgeslagen. Gebruik individuele sessies en groepstrainingen van BrightInnerBody voor het openen, activeren en integreren van hoofd, hart, hara en hoger zelf. Zowel Body de-armouring als Body-mind Activation en Body-mind Awarneness hebben het effect dat je meer van het leven in en om je kan genieten. Check de info voor data en prijzen via 'zie het aanbod' onderaan de pagina. Van contractie naar expansie in ons leven ziet er ongeveer als volgt uit:
1. Een druk en vol hoofd produceert continu illusies, interpretaties, projecties en identificaties. Vanuit een open mind zijn we gericht op het grotere geheel, op het hier en nu en ons gewaar van de voortgaande gedachtenstroom zonder erin mee te gaan.
2. Een bedroefd en bedrukt hart houdt (oude) pijn, kwetsuren en sentimenten vast. Vanuit een open heart kunnen we meer in contact zijn met onszelf, anderen, de situatie en onze omgeving.
3. Een gespannen en zware buik overleeft op basis van angsten, driften en behoeften. Vanuit een open will vertrouwen we, durven we los te laten, zijn we (ongedwongen) aanwezig bij wat zich afspeelt en aandient en komen we spontaan in actie.
4. Een verkrampt en bekrompen wezen bekommert zich uitsluitend om zichzelf en de eigen verworvenheden. Vanuit een open being ervaren we alles als één organisch geheel en is alles en iedereen van waarde.

Vragen, adviezen en informatie?

Over ons

BrightInnerBody biedt onder andere Body de-armouring sessies aan. BrightInnerBody verzorgt voorts workshops en trainingen met aandachtoefeningen, beweging, chakra- en ademmeditaties.

sessies & events

KvK 70602115 | Bilthoven | omgeving Utrecht